Warning: Creating default object from empty value in /var/www/fs1/4/perhekhu/public_html/gonf.php on line 10
Perhekoti Huvikumpu :: Ympäristö ja toimitilat
Etusivu / Ympäristö ja toimitilat

Ympäristö ja toimitilat

Perhekoti Huvikumpu sijaitsee Reitkallin kylässä Haminassa Etelä-Kymenlaaksossa ja Etelä-Suomen läänissä.

Huvikummusta on matkaa:

  • 7 km Haminan keskustaan
  • 23 km Kotkaan
  • 40 km Kouvolaan
  • 110 km Lahteen
  • 80 km Lappeenrantaan
  • 130 km Helsinkiin


Ympäristö on kaunista, avaraa ja rauhoittavaa maalaismaisemaa.

Toimitiloina meillä on asianmukaisesti remontoitu, aikaisemmin kouluna ja päiväkotina toimineet rakennukset. Tarjolla on seitsemälle lapselle omat huoneet. Makuuhuoneet ovat samassa tasossa. Yhteisinä tiloina ovat iso keittiö (15 hengen pöytä), 2 olohuonetta, atk / toimisto huone kahdella tietokoneella ja kahdella työpöydällä, 3 televisiota, toinen keittiö oleskelu- ja pelihuoneena, lukunurkkaus, musiikinkuuntelunurkkaus, liikuntasali, käsityöhuone, veistosali, vierashuone x 3, kylpyosasto saunalla ja ammeella, 3 suihkua, 4 wc:tä jne.

Kaikki huoneet ovat erilaisia pohjaratkaisultaan ja sisustukseltaan. Huoneet ovat viihtyisiä ja kodinomaisia. Lapsi / nuori valitsee itse huoneeseensa mm. matot, verhot, taulut, tuolin ym. sisustuksen.

Molemmissa rakennuksissa on yhteensä noin 800 neliötä tilaa temmeltää ja iso liikuntasali, pieni luokka / käsityöhuone ja veistohuone tuovat toiminnallisia mahdollisuuksia myös talviseen aikaan. Meillä ei ole liian ahtaat tilat ja jokaiselle löytyy omaa rauhaa muualtakin kuin ikiomasta huoneesta. Varsinkin murrosiässä ja harrastaessa tilaa tulee olla.

Tonttiin kuuluu oma omenapuutarha, marjapensaita, kasvimaa, kasvihuone, mansikkamaa, leikkimökki, metsämaja, metsää ja lähes täysimittainen jalkapallokenttä / luistinrata. Teemme luontoretkiä eri vuoden aikoina, Uuperin laskettelurinteet ovat 2 km päässä, ratsastusmahdollisuuksia on lähistöllä useita ja kesäinen uimapaikka on myös lähellä sekä kesämökki järven rannalla omasta takaa, jossa vietämme kesät.

Puitteet luovat mahdollisuudet monenmoiselle toiminnalle, unohtamatta luonnon tarjoamia elämyksiä, hiljaisuutta ja rauhaa.

Huvikummussa on kaikkien "lellikki" kääpiövillakoira Rölli, jonka kanssa saa mainiosti touhuta, leikkiä ja opetella hellyyttä ja hoitamista. Perheeseen kuuluvat myös kääpiökokoiset leijonanharjaskanit Armas ja Aulis.

Muuta eläimistöä ei ole tarkoitus hankkia omasta takaa, koska kaikki aika halutaan sijoittaa lasten ja nuorten yksilöllisten harrastusten tukemiseen ja yhdessäoloon perheenä.