Warning: Creating default object from empty value in /var/www/fs1/4/perhekhu/public_html/gonf.php on line 10
Perhekoti Huvikumpu :: Vanhemmat ja henkilöstö
Etusivu / Vanhemmat ja henkilöstö

Vanhemmat ja henkilöstö

Perhekoti Huvikummun (7-paikkainen) henkilöstöön kuuluvat vanhemmat ja 1-2 ohjaajaa sekä keikkalaiset (mitoitus lästen lukumäärän mukaan). Riittävällä ja hyvällä resursoinnilla on tarkoituksena hoitaa haasteellisia ja aikuisen nälkäisiä lapsia ja nuoria. Tavoitteenamme on olla läsnä ja käytettävissä niin henkisesti kuin fyysisestikin yhdessä touhuten.

Perhekodin vanhemmat asuvat lasten kanssa. Lisäksi läsnä on tarvittaessa arkisin 1-2 ohjaajaa ja loma-aikoina vähintään kaksi työntekijää lapsia varten. Työntekijöihimme kuuluvat mm. sosionomin (amk), yhteisöpedagogin ja lähihoitajan osaaminen.

Pihapiirissämme asuu myös omassa taloudessaan mummi ja pappa, jotka ovat osa perhettämme.

Osaamista ja työkokemusta meiltä löytyy mm.

  • psykiatrisesta laitoshoidosta ja kuntoutumisyksiköistä
  • lastensuojelusta ja lastensuojelun avohoidosta
  • perhetyöstä, vanhemmuuden arvioinnista
  • verkostotyöstä
  • kriisityöstä kriisiryhmässä, lasten ja nuorten kriisipuhelintyöstä
  • lastensuojelupalvelujen hankinnasta ja valvomisesta, sekä sosiaalityöstä kunnassa
  • lasten ja nuorten erityisohjaajan osaamista
  • kuvataideterapiasta 

Haluamme elää lapsen elämässä mukana, olla läsnä olevia, kannustavia, turvallisia ja luotettavia aikuisia. Uskomme, että oman toimintamme esimerkillä ja ilmapiirillä on lapsen ja nuoren kehitykseen vaikutusta: pyrimme olemaan esimerkkinä myös toisiamme huomioiden ja kunnioittaen.

Kiinteänä osana tiimimme toimintaan kuuluu hyvään yhteishenkeen panostus, säännöllinen ja jatkuva kouluttautuminen sekä työnohjaus. Ulkopuolista konsultaatiota saamme tarvittaessa omalta työnohjaajalta, psykoterapeutilta / ryhmäanalyytikolta ja lääkäriltä.

Olemme myös verkostoituneet alueen muiden lastensuojeluyksiköiden kanssa samoin kuin toimimme kiinteässä yhteistyössä sijaintikunnan viranomaisten kanssa.