Warning: Creating default object from empty value in /var/www/fs1/4/perhekhu/public_html/gonf.php on line 10
Perhekoti Huvikumpu :: Huvikummun yleiset pelisäännöt
Etusivu / Huvikummun yleiset pelisäännöt

Huvikummun yleiset pelisäännöt

 • Tässä alustavia pelisääntöjä ja niitä laaditaan lisää lasten / nuorten / henkilöstön kanssa yhdessä neuvotellen. Arkiset säännöt esim. oman huoneen rauha, puhelimen ja internetin käyttö, lomien sopiminen etukäteen, vierailijoiden käyminen, ympäristön siisteys ja vastuutehtävät ovat maalaisjärkisiä asioita, joiden kanssa menetellään normaalisti ja johdonmukaisen systemaattisesti.
 • Kaikki Huvikummussa ovat tasavertaisia keskenään eli jokainen on yhtä tärkeä ja arvokas sekä kaikki saavat osallistua kaikkiin toimintoihin, mutta myös erilaisuuden rikkautta tuetaan. Kaikilla tulee olla oikeus onnistumiseen ja iloon sekä epäonnistumiseen ja mielipahaan. Kiusaamista ei sallita missään muodossa ja hyviä käytöstapoja edellytetään.
 • Haluamme toteuttaa omassa toiminnassamme periaatteita (lähteenä osin mukaeltu Nuori Suomi):
  * Lapsi, jota rohkaistaan, oppii luottavaiseksi.
  * Lapsi, jota kohdellaan suvaitsevaisesti, oppii kärsivälliseksi.
  * Lapsi, joka saa kokea reilua kohtelua, oppii oikeudenmukaiseksi.
  * Lapsi, jota kunnioitetaan, oppii arvostamaan.
  * Lapsi, jota rakastetaan, oppii rakastamaan.
 • Savuttomuutta ja päihteettömyyttä tuetaan ja siihen kannustetaan. Esim. päihteettömyydestä ja savuttomuudesta palkitaan mopokortilla.
 • Jokainen lapsi / nuori saa huoneensa irtaimen omaisuuden (jonka hän on myös itse valinnut) mukaansa täysi-ikäisenä Huvikummusta lähtiessään, jotta on jotakin materiaalistakin annettu maailmalle mukaan. Irtain ja saadut lahjat kuuluvat hoitovuorokauden hintaan.
 • Viikkorahan käytössä ohjataan hyvään talouden hallintaan, säästäväisyyteen / suunnitelmallisuuteen ja ostosten järkevyyteen.